Kastamonu Barosu'ndan Tüm Mensuplara Cübbe

Meslektaşların İsimlerine Yazılı 100.Yıl Anısı Cübbeleri Kendilerine Takdim Edildi.

Baromuz tarafından tüm mensuplarımıza cübbe hediye edildi. Bu uygulama, yemin ederek baromuza kaydolan tüm meslektaşlarımız için sürdürülecektir.

Kastamonu Barosu, ülkemizdeki en köklü tarihe sahip barolardan birisi. Baroların Cumhuriyet değerlerini muhafaza eden kurumlardan olduğu düşünüldüğünde Kastamonu Barosu’nun kurulduğu 1920 yılından bu yana bu görevi yerine getirdiği söylenmelidir. Halihazırda da bu misyonun bilincindeyiz ve gelecekte de Avukatlık Kanunu’nun 76. ve 95. maddelerinde Barolara yüklenen “Hukukun Üstünlüğünü, İnsan Haklarını Savunma ve Bu Haklara İşlerlik Kazandırma” ödevine uygun davranılacaktır.
Avukatlar, hiçbir siyasi güce tabi olmadığı gibi devamlı mücadele kodlarına sahiptir. Bu bağlamda mesleğimizin gelişimine dönük ve Anayasa’da ve kanunlarda kendisine yüklenen görevleri layıkıyla yerine getirme çabasındaki Kastamonu Barosu’nun nice asırlar Cumhuriyetimizle birlikte yaşamasını diliyorum. Bunun için sağlam temeller kurmaya and içtik.
Meslektaşlarımıza Baromuzca hediye edilen önünde düğmesi, kenarında cebi olmayan cübbelerimizin adalet arayışında en yakın şahidimiz olmasını temenni ediyorum. Baromuzun 100. Yılının bir nişanesi olarak meslektaşlarımıza değerli bir hediye sunulmak istendi. Bundan böyle yemin ederek mesleğe adım atan tüm meslektaşlarımıza adlarına yazılı cübbeleri hediye edilecektir. Cübbenin yeşil kısmı hukuk davalarını, kırmızı kısmı ceza davalarını temsil eder. Avukatlık, kamu hizmeti olduğundan cübbenin cepleri, bağımsız olduğundan düğmeleri yoktur. Siyah rengi yasaların otoritesini, sarı rengi ise adalete hizmet eden mesleğin ağırlığını temsil eder.
Avukatlık mesleğinin halkımızın hak ve adalete erişmesinde her zaman en önemli araç olduğunu bir kez daha hatırlatır; avukatların ve baroların demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin teminatı olduğunu vurgulamak isterim.
Av.Özgür DEMİR
Kastamonu Barosu Başkanı