Kastamonu Barosu 100 Yaşında

Kastamonu Barosu 100 Yaşında

BAROMUZUN 100. YAŞI KUTLANDI VE HİZMET BİNASI AÇILDI

Kastamonu Barosu Hizmet Binası Açılışı ve 100. Kuruluş Yıldönümü Kutlaması Yapıldı.

Açılış ve Kutlama Programı’na TBB Başkanı Av.Ramiz Erinç SAĞKAN, TBB Genel Sekreteri Av.Veli KÜÇÜK, TBB Yönetim Kurulu Üyeleri Av.Nizam DİLEK, Av. Abdülbaki ÇELEBİ, Av.Hicran KANDEMİR ve bir çok ilden gelen Baro Başkanlarımız katıldı.

Programdan önce yapılan Baro Başkanları Toplantısında son günlerde mesleğimizin ve meslektaşlarımızın gündemini meşgul eden sorunlar tartışılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Porgarama katılan;
>Amasya Barosu Başkanı Avukat Sayın Bahadır TEKEŞ,

>Bartın Barosu Başkanı Avukat Sayın Ferhat PARLATIR,

>Bolu Barosu Başkanı Avukat Sayın Sabri ERHENDEKÇİ,

>Çankırı Barosu Başkanı Avukat Sayın Mustafa DENİZ,

> Eskişehir Barosu Başkanı Avukat Sayın Mustafa ELAGÖZ,

>Giresun Barosu Başkanı Avukat Sayın Soner KARADEMİR,

>Isparta Barosu Başkanı Avukat Sayın Ünsal ÇANKAYA,

>Kahramanmaraş Barosu Başkanı Avukat Sayın M.Burak GÜL,

>Karabük Barosu Başkanı Avukat Sayın Emrah KÖKLÜ,

>Karaman Barosu Başkanı Avukat Sayın Oktay YILMAZ,

>Kayseri Barosu Başkanı Avukat Sayın Ali KÖSE,

>Ordu Barosu Başkanı Avukat Sayın Sibel TORUN,

>Sakarya Barosu Başkanı Avukat Sayın İlknur EBİZ YILDIZ,

>Samsun Barosu Başkanı Avukat Sayın Pınar GÜRSEL YILDIRAN,

>Sinop Barosu Başkanı Avukat Sayın Funda ÖZTÜRK ALTUNTAŞ,

>Tokat Barosu Başkanı Avukat Sayın Melih YARDIMCI,

>Zonguldak Barosu Başkanı Avukat Sayın Türker KAPKAÇ,

>Yozgat Barosu Başkanvekili Avukat Sayın Salih BÜYÜKSOY,

>Türkiye Barolar Birliği Önceki Dönem Yönetim Kurulu Üyesi ve Giresun Barosu TBB Delegesi Avukat Sayın Gültekin UZUNALİOĞLU,

>Zonguldak Barosu TBB Delegesi Avukat Sayın Özel EROĞLU ve

>Karabük Barosu Önceki Başkanı Avukat Sayın Rıdvan ERDOĞAN’a teşekkür eden Baro Başkanı Av.Özgür DEMİR tarafından kendilerine günün anısına plaket takdiminde bulunuldu.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Erinç SAĞKAN, törende yaptığı konuşmada, açılışını gerçekleştirdikleri binada binlerce stajyer avukatın hukuka, ahlaka, meslek onuruna ve kurallarına uygun davranacağına yemin ederek mesleğe ilk adımlarını atacaklarını belirtti ve “Binlerce avukat, bu yeminle birlikte Cumhuriyet’in kurucu değerlerini ve hukukun üstünlüğünü savunmak için mücadele edecekler. O nedenle bugün yaptığımız yalnızca bir bina açılışı değil, bu ülkenin çok ihtiyacı olan, yargının kurucu unsuru bağımsız savunmayı temsil edecek avukatların yetişeceği ve simgesel olarak savunmanın bağımsızlığını gösteren bir binanın açılışıdır” dedi.

Temeli 2012 yılında Av. Vedat Ahsen COŞAR tarafından atılan binanın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere de teşekkür eder SAĞKAN, “Ahsen başkanımızdan aldığımız; hizmet vermedeki eşitlikçi, tarafsız bakış açısıyla biz de hizmete sunuş aşamasında elimizden gelen desteği sunmaya, eksikleri gidermeye gayret ettik” diyerek binanın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Birlik Başkanı, Kastamonu Barosu’nun 100’ncü kuruluş yıldönümünü de kutladı.

Kastamonu Barosu Başkanı Av. Özgür Demir de Cumhuriyet’ten önce kurulan ve hukuk mücadelesini örgütlü bir biçimde yapan Kastamonu Barosu’nun, ülkemizin inşasında önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti.

Binanın yapımına katkı sağlayanlara teşekkür eden Baro Başkanı Demir, “Son derece modern ve kullanışlı bir tesisin açılışın gerçekleştirmekten dolayı Kastamonu Barosu ve meslektaşlarım adına kıvançlıyım” dedi.

Törende; mesleğinde 40, 50 ve 60 yılını idrak eden meslektaşlarımıza ve önceki Baro Başkanlarımız; Av. İhsan Yavuz BALLIK, Av. Hüseyin Yılmaz EKMEKCİ, Av.Suat HANÇEROĞLU, Av.Sait YILANLIOĞLU, Av. Seyfettin CİVELEKOĞLU, Av.Abdulhalik OĞUZ, Av.M.İhsan DARENDE ve Av.Mehmet ÇİFTCİ’ye plaket takdim edildi.


Sosyal Medyada Paylaş