Barolardan Avukatlık Kanunu Değişikliğine Tepki

Meslektaşlarımız Bir Araya Gelerek Baroların ve Avukatların Dahil Olmadığı Avukatlık Kanunu Değişikliği Çalışmasına Tepki Gösterdi

Baromuzun ve mensuplarımızın duruşunun en iyi biçimde ifade edilmesi için düzenlenen basın toplantımız meslektaşlarımız ve basın mensuplarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Açıklama metni şöyle;

BASINA VE KAMUOYUNA

Uluslararası hukukun da temel ilkelerinden olan savunma hakkının tartışmasız taşıyıcı kolonu avukatların bugünkü mücadelesi, aslında tüm baskı mağduru kesimlere örnek teşkil edebilecek manifesto niteliğindedir.

Maddi gücü olmayanlara avukat görevlendiren baro, kadına ve çocuğa karşı şiddet ve istismarda durumdan vazife çıkaran baro, ceza yargılamasını hukuka uygun kılan baro, hukukun üstünlüğü mücadelesini yorulmadan sürdüren baro.

Anılan işlevleri yerine getirmenin verdiği özgüvenle başkente kadar büyük bir özveriyle yürümeyi başaran baro başkanlarının başkente alınmaması, son derece elim bir gelişmedir.

Baro başkanlarının içinden geçilen pandemi sürecinde duyarlı meslektaşlarımız adına yürüdüğü, geniş katılımı şimdilik ertelediği bir düzlemde az sayıdaki sembolik bir başkent girişine izin verilmemesi üzüntüyle karşılanmaktadır.

Amaç; yalnızca baroların ve avukatların hak ve yetkilerini muhafaza etmek değil, hukuk devletinin teminatı niteliğindeki savunma olgusunu diri tutmaktır. Mücadele etmemek avukatlığın doğasına ters düştüğünden Baro Başkanı Av.Özgür Demir tarafından mücadeleye devam edilmektedir ve başkente alınana kadar aynı noktada kalınacaktır.

Kastamonu Barosu mensubu meslektaşların bu mücadeleye sonuna kadar destek olduğu, Baro Başkanları tarafından verilecek karara göre tüm meslektaşların Başkentteki mücadeleye dâhil olacağı bilinmelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KASTAMONU BARO BAŞKANLIĞI