8 Mart Dünya Kadınlar Günü
Sadece bir gün değil, her gün başımızın tacı olan kadın vatandaşlarımızın ve çok değerli kadın meslektaşlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar günü kutluyoruz.

Bilindiği üzere, 8 Mart 1857 tarihinde ABD'nin New York kentinde bir dokuma fabrikasında başlayan bir grev sonrasında polisin işçilere saldırması ve fabrikaya kilitlenmesi sonrasında çıkan yangında 129 kadın işçi can vermiş ve bu olay sebebiyle ...alınan kararla 8 Mart dünya kadınlar günü veya dünya kadın emekçileri günü olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Kadın, insanlık aleminin geçmişinin ve geleceğinin temel taşıdır. Eğer, insan haklarına ve insanlığın fıtratına, hukuka saygılı olmak istiyorsak kadına saygılı olmak zorundayız. Modern bir toplum olabilmenin olmazsa olmaz koşulu, hem ekonomik ve hem de sosyal hayatta kadına hak ettiği yeri ve değeri verebilmekten geçmektedir.

Kadın, bizi 9 ay karnında taşıyan, bize ilk gıdamızı veren, bizi şefkatli kollarıyla saran, yetiştirmek için gecesini gündüzünü bize adayan, ağladığımızda ağlayan, güldüğümüzde gülen bir ANNE, bir ömür boyunca varlığı ile daima yanımızda bir destek, hayatımızın güzelliği, yol arkadaşı olarak bir EŞ, ekonominin temel direği, sosyal hukuk devletinin gereği olarak toplumun temel taşı FERT’tir. Böylesine müstesna ve nadide parçamız olan kadınlarımızın ve kadın meslektaşlarımın günlerini tekrar canı gönülden kutluyoruz.

KASTAMONU BAROSU
                                                                                                Yönetim Kurulu Adına Başkan