4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ
Tarih: 04.10.2017 | Okunma Sayısı: 86 | | |

4 EKİM HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ MESAJI

Bu dünyada bizler kadar yaşama hakkına sahip olan ancak her geçen gün yaşam şartları yine biz insanlar tarafından zorlaştırılan sevimli dostlarımızın günü bugün. Onların hak ettikleri gibi bakılmasını sağlamak bir yana, yaşamak için bize muhtaç olan bu dilsiz dostlarımızı şiddetten koruyamıyoruz bile. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununda öngörülen idari para cezalarının hayvanlara uygulanan şiddet sorununu çözemediği bir gerçektir. Bu nedenle mevzuatta gerekli değişikliklerin bir an önce yapılarak hayvanları “ eşya” statüsünde kabul eden anlayıştan vazgeçilerek idari para cezaları yerine daha caydırıcı cezalar getirilmesini umut ediyoruz.

Hayvanları cezanın değil, sevginin koruduğunu unutmamalı ve çocuklarımıza da hayvanlarla birlikte yaşama bilincini vermeliyiz. Bu anlayışla, Kastamonu Barosu Hayvan Hakları Komisyonu olarak 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde bu sorunların en kısa sürede çözüme kavuşmasını yeniden dile getiriyor ve hayvan dostlarımızla birlikte bu hayatı en güzel şekilde paylaşmayı diliyoruz.

Kastamonu Barosu

Hayvan Hakları Komisyonu