Meslektaşımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz.
Tarih: 25.02.2016 23:00:00| Okunma Sayısı: 1076

Meslektaşımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz.

25.02.2016 günü Taşköprü İlçemizde meydana gelen silahlı saldırıda Av. Emrah ATA isimli meslektaşımız yaralanmış olup, olay meslektaşımızın bürosunda ve mesleğini icrası sebebi ile meydana gelmiştir. Olaydan hemen sonra şüpheli yakalanmış, gözaltına alınmış ve hakkında yasal işlemler başlatılmıştır.

Meslektaşımıza yapılan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Türkiye Barolar Birliği ve Kastamonu Barosu olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız.

Avukatlık mesleği, Adaletin temel taşı olan savunmayı temsil eder. Savunması olmayan bir yargılama topaldır. Hiçbir zaman vicdanlarda adil kabul olunmaz. Avukatlık Mesleği Hukukun, Hukuk Devletinin, temel hak ve hürriyetlerin ifade özgürlüğünün teminatıdır.

Savunma mesleğine karşı, savunma mesleğini icra eden bir avukata karşı bu eylemi gerçekleştiren bu şüpheliye de baro tarafından savunmasını yapmak üzere bir avukat görevlendirilmiştir. Kısaca söylemek gerekirse savunma kendisine karşı eylemde bulunana bile savuma erdemindedir.

Kamuoyunun bilgilerine saygı ile arz olunur.

Av. Mehmet ÇİFTCİ

Baro Başkanı

21.09.2018
AV. MEHMET ÇİFTÇİ

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.