BASIN AÇIKLAMASI
Tarih: 30.11.2015 23:00:00 | Okunma Sayısı: 913 | | |

BASIN AÇIKLAMASI

28 KASIM 2015 günü Diyarbakır da meydana gelen olayda, Diyarbakır Baro Başkanı Sn Tahir Elçi vefat etmiş, iki polis memurumuz da şehit olmuştur. Sn Tahir Elçiye Allah’tan rahmet, ailesine, Diyarbakır Barosu’na ve hukuk camiasına başsağlığı diliyorum. Toplumun huzur ve sükununu temin için canlarını veren şehit polis memurlarına da Allah tan rahmet, ailesine, emniyet camiasına ve ülkemize başsağlığı diliyorum.

Ülkemiz her geçen gün daha ağır şartlara çekilmekte, huzur ve sükun istemeyen mihraklar boş durmamaktadır. Ülkemizi hem ekonomik, hem siyasi ve hem de sosyal sorunlarla abluka altına  almaya çalışmaktadırlar.

Yıllardır üye olmaya çalıştığımız AB oluşumundan, hiçbir zaman, hiçbir konuda destek görmediğimiz gibi, Fransa cumhurbaşkanlarından Francois Mitterand'ın ve eşi Danielle Mitterandgibi bir kısım devlet adamları tarafından ülkemize karşı açıkça düşmanlık yapıldığını gördük.

ABD ise tavşana kaç, tazıya tut politikası ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ne onmasına ne de ölmesine razı olur bir tavır sergiledi.

Arap devletlerini, Kurtuluş Savaşında da gördüğümüz üzere hiçbir dönemde yanımızda göremedik. Her arkamızı döndüğümüzde sırtımızdan harçerlendik. Davos’ta Dönemin başbakanı Sn. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, İsrail Cumhurbaşkanı’na birçok kişinin söylemek isteyipte söyleyemediği sözleri sarf ederek toplantıyı terk ettiğinde, Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa ise toplantıyı terk edebilme cesareti bile gösteremeyerek Arapların karakterlerini bir kere daha ortaya koymuştur.

Rusya ve diğer komşularımıza ise, konuşmaya bile gerek yok. Rusya’nın dost olduğunu tarih hiçbir dönemde yazmamıştır.

İşte bu şekilde ülkemize karşı tutumları belli olan dış mihraklara, bir de ülke içindeki hainler eklenmiş şekilde, ülke hızla uçuruma sürüklenmek istenilmektedir. Amaç, açıkça görülmektedir ki, ülke bir iç savaşa sürüklensin, bölünüp parçalansın. Ancak şu bilinmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti VATAN ve MİLLETİ ile bir bütündür. Kimsenin ne milleti, ne de vatanı bölmeye gücü yetmeyecektir.

Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur. Tarihte ne zaman Türk Devletleri zayıf düşmüş, İç ve Dış mihraklar harekete geçmiştir. Onun içindir ki; bizim BİR olmamız, BÜTÜN olmamız şarttır. Dış güçlerin oyunu olan Osmanlıcılık ruhu iddiasıyla bizi Ortadoğu bataklığına saplayacak politikalardan kaçınmamız şarttır.

Ülkemizde hukukun, adaletin ve can güvenliğinin, huzur ve sükunun tam olarak hakim kılındığı günlerde buluşmayı diler, tekrar merhum Baro Başkanı Sn. Tahir Elçi’ye ve şehit polis Memurlarına Allahtan rahmet dilerim.

Saygılarımla…

Av. Mehmet ÇİFTCİ