AralıkOcakŞubat
Türkiye Barolar Birliği Duyurusu
Tarih: 08.03.2015 23:00:00 | Okunma Sayısı: 840 | | |

DUYURU NO:2015/19

Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanı Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği, Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Türkiye Barolar Birliği’nin işbirliğiyle hazırlanan “Fırsat Eşitliği Projesi” Birliğimiz tesislerinde 25 Şubat 2015 tarihinde yapılan resmi imza töreni ile faaliyetlerine başlamıştır.

Fırsat eşitliği projesi ile ülkemizde bulundukları süre içerisinde hukuki yardıma ihtiyaç duyan Avrupa Birliği vatandaşlarına kendi dillerinde nitelikli yardım sunulabilecek ve yabancı dil bilgisine sahip avukatlara eşit koşullarla ulaşabilmeleri sağlanacaktır.

Meslektaşlarımız proje çerçevesinde oluşturulacak web sitesine baro kart aracılığıyla bağlanarak hukuki hizmet sundukları dilleri ve diğer bilgileri belirleyeceklerdir. Meslektaşlarımızdan toplanan veriler Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı tarafından ülkemizde yerleşik AB ülkeleri Büyükelçiliklerine gönderilecek ve söz konusu büyükelçilikler tarafından hukuki yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlarına tercih ettikleri dil ve şehir kısıtlamaları ile liste halinde sunulacaktır.

Söz konusu veriler tümüyle dâhili kullanım için olup proje paydaşları veya faydalanıcıları tarafından kamuoyuna hiçbir suretle açıklanmayacaktır.

Proje sonucunda hazırlanacak liste ülkemizin 81 ilini kapsayacak olup özellikle büyük iller dışında yabancı dil bilgisine sahip avukatlarımız için önemli bir istihdam olanağı yaratacaktır. Büyük şehirlerde ise özellikle genç avukatlarımız için yabancı kişilerin avukat ihtiyacını karşılamada fırsat eşitliği sağlanmış olacaktır.

Proje kapsamında verilerin toplanacağı web sitesinin tamamlanmasını müteakip avukatlarımıza duyurulması amacıyla barolarımıza yeniden bilgilendirme gerçekleştirilecektir.

Saygılarımla,

Av.Prof Dr.Metin FEYZİOĞLU